ponedeljek, 13. maj 2013

Pazite, da se vaše gume ne pregrejejo

Gume imajo precej sovražnikov, dva izmed njavečjih pa sta prav gotovo visoke temperature in preobremenitev. S pravilno uporabo in zagotovotev minimalnega vpliva teh dveh dejavnikov, bodo imele vaše gume daljšo življensko dobo.

Gume, ki so izpostavljene višjim temperaturem se bodo bistveno hitreje obrabile, poleg tega pa bo precej padla tudi njihova strukturna odpornost. Gume morda tudi povsem nevede izpostavljate visokim temperaturem, saj jih povzročajo številne aktivnosti, kot so visoke hitrosti, velike obremenitve, nezadostna napolnjenost, grobi pločniki ali beton, agresivna vožnja, ostro zavijanje v ovinkih ter sunkovito zaviranje. V kombinaciji z visokimi temperaturami okolice, katerim so gume pogosto izpostavljene ter stalno prekomerno uporabo, se ustvarijo ekstremne okoliščine, ki lahko povzročijo nenadno odpoved pnevmatik.

Vaše gume lahko zaščitite sami in jim tako podaljšate življenjsko dobo ter nenzadnje tudi vašo prometno varnost. Pri tem je zelo pomembno, da se izogibamo hkratnih pojavov naštetih pogojev. Na to bodite še posebej pozorni pri visokih temperaturah, predvsem pa prilagodite vaš stil vožnje. Vaše gume vam bodo hvaležne.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.