sreda, 15. maj 2013

Kaj storiti, če se vaše gume predrejo?

Sodobne gume so sicer izjemno čvrste in zelo odporne. A kljub temu lahko pride do poškodb. Pripravili smo nekaj nasvetov kaj storiti v primeru, če se vaše gume predrejo med vožnjo.

Menjave predte gume se lotite šele potem, ko poskrbite za varnost vas, vaših potnikov in samega vozila. Dobro je, da imate pri sebi par trpežnih rokavic in vrečo za smeti v katero boste lahko spravili ostanke predte gume. V veliko pomoč vam bo tudi čvrsta deska, da lahko z njo podložite dvigalko v primeru mehkih tal. Če je mogoče, namastite vijake v kolesu, da jih boste lažje odstranili.

Ob menjavi gume uporabite momentni ključ in poskrbite, da so vijaki pravilno zategnjeni. Zaradi slabo privijačenih vijakov v kolesu lahko namreč poškodujete zavorne kolute ali montažni sistem koles. Če nimate momentnega ključa ali pa ste vijake zategnili ročno, v najkrajšem možnem času obiščite strokovnjaka, ki bo preveril, če so vijaki zategnjeni s pravilnim navorom. Če so vijaki letne gume privijačeni pravilno, jih bo tudi lažje odstraniti.

Po zamenjavi gume je velika verjetnost, da pnevmatika ni dovolj napolnjena z zračnim tlakom, zato ne vozite prehitro. Svetujemo vam, da se ustavite na najbližjem bencinskem servisu in ustrezno prilagodite zračni tlak pravkar zamenjane gume. Vašo poškodovano pnevmatiko naj preveri tudi strokovnjak za gume, da ugotovi morebitne skrite okvare, ki bi onemogočile popravilo.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.