petek, 31. maj 2013

Izberite kvalitetne gume

Za to, da izberete prave gume, vam ni potrebno biti strokovnjak. Vendar je potrebno biti pozoren na nekatere podrobnosti. Če na vozilu menjate originalne, naj bodo nove gume istih dimenzij kot stare. Dimenzije pnevmatike lahko zlahka razberete z njene označbe. Seveda pa lahko brez večjih pomislekov zamenjate blagovno znamko gume.

Katere so prave gume za vaše vozilo, je bolj kot od tipa avtomobila odvisno od tega, kakšen voznik ste, kako pogosto in kje se največ vozite. Če so gume vašega vozila zaradi prevažanja tovora večkrat obremenjene, vam svetujemo, da pri izbiri gume upoštevate tudi ustrezen indeks nosilnosti. Z izbiro kvalitetnih in predvsem primernih gum, si boste zagotovili varno in udobno vožnjo ter prihranek pri gorivu. Pnevmatike priznanih svetovnih proizvajalcev dosežejo izjemne rezultate glede varnosti, dolge življenjske dobe in porabe goriva. Vse več pozornosti se namreč namenja zmanjševanju kotalnega upora, da se gume optimalno oprimejo cestišča, gladko tečejo in imajo kratko zavorno pot.

Kvalitetne gume so sicer narejene, da dolgo zdržijo, vendar to ne pomeni, da vam ni potrebno prav nič skrbeti zanje. Predvsem bodite pozorni, da so gume pod ustreznim tlakom. Če je ta prenizek, boste težko varno zavirali, skrajšali boste njihovo življenjsko dobo in zvišali verjetnost poškodb. Zato tlak gume redno mesečno preverjajte.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.