torek, 7. maj 2013

Enostavno upravljanje s tahografi in vozniškimi karticami

Tako kot nad številnimi drugimi področji, Evropska unija bdi tudi nad prometno varnostjo. Še posebej stroga so pravila na področju tovornih in transportnih vozil. Na podlagi evrospke dirketive 3821/85 morajo biti v vseh vozilih s skupno dovoljeno maso nad 3,5 tonami, registriranimi po 1. maju 2006, vgrajeni tahografi.

In kaj so tahografi? Tahografi so posebne naprave, ki avtomatsko beležijo podatke o gibanju vozila in o določenem obdobju dela voznikov. Vsi vozniki takih vozil potrebujejo posebno kartico kamor se prav tako beležijo vse njihve aktivnosti. Podatke je po zakonu potrebno očitati vsakih 28 dni in jih shraniti. Podobno je tudi s tahografi, le da je potrebno te podatke odčitati vsakih 92 dni.

Vse skupaj se morda na prvi pogled zdi zelo zapleteno, vendar pa vam zagotavljamo, da tahografi niso nikakršen bav-bav. Z našo sodobno opremo TahoProdukt boste podatke namreč izjmeno hitro in predvsem enostavno shranili ne da bi prišli v navzkriž z zakonom. TahoProdukt je združljiv z vsemi običajnimi sistemi in uporaben po vsej Evropi. Tudi, če ste bolj pozabljive sorte, bo naš sistem poskrbel, da tahografi ne bodo ostali nepregledani več kot je to dovoljeno.

www.produkt.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.