sreda, 8. maj 2013

Gume morajo imeti enako zgradbo

Ko boste menjali letne gume morate biti pozorni, da bodo vse imele enako zgradbo. Izbrati je potrebno gume z enakim vložkom, torej radialnim ali poševnim. Prav tako morate zamenjati vse štiri pnevamtike in ne le nekaterih. Če boste na dveh kolesih pustili zimske gume, na dveh pa namestili letne gume, boste v precejšnjo nevarnost spravili tako sebe, kot tudi druge udeležence v prometu.

Ko menajte gume je potrebno biti poleg tega, da imajo enako zgradbo, pozoren tudi na to ali so na njih navedene enake dimenzijske oznake ter ali so približno enako obrabljene. Prevelike razlike med nameščenimi pnevmatikami lahko negativno vplivajo na vodljivost in stabilnost vašega vozila. Poleg tega priporočamo, da vse nameščene gume spadajo v isti hitrostni razred.

V primeru, da niste povsem prepričani ali imajo vse vaše nove gume enake karakteristike, vam svetujemo, da se za nasvet obrnete na poznavalca. Najbolje, da stopite kar do vašega avtoserviserja. Na tak naičin boste lahko zagotovili optimalno varnost na cesti, hkrati pa boste poskrbeli, da bodo vaše nove letne gume v najboljšem možnem stanju pričakale novo zimsko sezono.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.