sreda, 10. april 2013

Imate doma neuporabljene letne gume?

Gume niso več take, kot so bile pred 10 leti. Razvoju avtomobilske industrije morajo slediti tudi proizvajalci pnevmatik. Včasih so se morale tako zimske kot letne gume »starati«, da so postale primerne za montažo na avto. Dandanes pa so materiali in lastnosti pnevmatik popolnoma druga zgodba.

Proizvajalci poskušajo zadostiti tudi okoljevarstvenim zahtevam. Zato, pri gumah polagajo poleg pozornosti glede dobrega oprijema, tihega teka gume in čim manjše porabe goriva z njihovimi lastnostmi tudi vse več pozornosti na čim manjše onesnaževanje okolja.

Če imate doma stare neuporabne zimske ali letne gume, jih nikar ne zavrzite nekje v naravi. Uporabite jih lahko v vrtu in si z njimi naredite dvignjene gredice. Gume, ki jih boste še montirali na vaš avto pa shranjujte pravilno. Še najbolje in tudi praktično je, če jih shranite kar pri vašem vulkanizerju. Prav tako ga vprašajte katere gume so najbolj primerne za vas. Veliko podatkov raznih testov je dostopnih tudi na spletu. Najbolj razširjen in priznan test je ADAC test. Vseeno pa ni odveč misel, da je pri vožnji pomembno da imate dobre gume a vseeno upoštevajte tudi človeški faktor, torej varna vožnja in dobre gume lahko bistveno prispevajo k zmanjšanju števila nesreč na cestah.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.