sreda, 24. april 2013

Nanašanje lepila za polaganje ploščic

Lepila za polaganje ploščic različnih proizvajalcev imajo specifične lastnosti in najbolje je, da si pred pričetkom dela preberete navodila na embalaži. V splošnem velja, da plast lepilne mase, ki jo nanesemo na površino, znaša med tri in pet milimetrov. Ob tem bodite pozorni koliko mase boste na enkrat nanesli. Če vam polaganje ploščic ne gre tako zelo hitro od rok, raje nanesite manj lepile mase, saj se utegne zasušiti preden boste poožili vse keramične ploščice položili. V vsakem primeru pa vam svetujemo, da lepilne mase ne nanesete na površino večjo od pol kvadratnema mesta na enkrat. Pri nanosu lepile mase si pomagajte s prav za to namenjeno nazobčeno lopatico, ki jo lahko kupite v bližnji železnini.

Sledi polaganje ploščic na svežo lepilno maso. Pomagate si lahko z gumjastim kladivom, s katerim narahlo potočite po vsaki ploščici. Tako se bo lepilo enakomerno prijelo po celotni površini ploščice. Kaj pomeni »narahlo« je seveda odvisno od kakovosti izbranih keramičnih ploščic.

Medtem, ko izvajate polaganje ploščic na lepilno maso ne smete pozabiti na ustrezen presledek med njimi, saj kasnejše vzklajevanje ne bo več mogoče. Da bo presledek med položenimi ploščicami enakomeren si pomagajte s plastičnimi križci.

www.habat.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.