četrtek, 18. april 2013

Čiščenje stanovanja z otroki

Otroci so naše največje bogastvo, vendar pogosto tudi prava nadloga, saj je čiščenje za njimi lahko zelo dolgotrajno in naporno. Poglejmo si nekaj najpogostejših madežev, ki jih otroci pustijo za seboj in kako jih najlažje odstraniti.

Čiščenje madežev čokolade je prav goto eno tistih, ki se jih najpogosteje lotite, če imate otroka v stanovanju. Madežev se lahko lotitie na dva načina oziroma z dvema različnima raztopinama, ki jih vtrete v madež. V prvem primeru dodajte skodelici vode žličko nevtralnega detergenta, v drugem pa polovici skodelice vode dodajte žličko amonijaka za rabo v gospodinjstvu.

V stanovanju z otroki so pogosti tudi madeži z voščenakmi. Čiščenje tovrstnih pack prav tako lahko pteka na dva načina. Uporabite lahko raztopino za kemično čiščenje, katero nekoliko nanesete na gobico. Učinkovalo bo tudi čiščenje z raztopino ene žličke nevtralnega detergenta v skodelici vode.

Tudi čiščenje madežev sadja in sanih sokov je zelo preprosto. Zmešate žličko nevtralnega detergenta v skodelici vode in raztopino z gobico vtrete v madež. Sperete z belim vinskim kisom.

www.cleaning.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.