ponedeljek, 4. marec 2013

Gume spomladi ni dobro menjati prehitro

Slovenci smo se že navadili, da gume menjamo dva krat letno. 15. marca in 15. novembra. Bliža se pomladni datum, ko vulkanizerji ponovno pričakujemo enega od viškov sezone. Le majhen procent Slovencev pozimi vozi letne gume, ob pogoju seveda, da v avtu vozijo verige. Zavedajo se, da zimske gume na vozilu niso zgolj zaradi predpisa, ampak so pomembne za varnost v prometu.

Če voziš vremenskim razmeram primerne gume, si veliko bolj varen na cesti in verjetnost nesreč je veliko manjša. Zato zaradi svoje varnosti in varnosti drugih, se pozimi vozi zimske gume. Vendar tudi spomladi, čeprav bo 15. marec kmalu tu, ni dobro takoj zamenjati zimske gume. Bolje se je ravnati po vremenu, ki jo lahko še do pozne pomladi nepredvidljivo.

Lahko si sledita topli teden in mrzli teden. V toplem pomladnem tednu bi bile sicer seveda bolj primerne letne gume. Ko ob vremenskem obratu temperature padejo pod 7 stopinj, so zopet varne le zimske gume. Še posebej če kakšen dan sneži, kar se pogosto zgodi tudi še v aprilu.


Z menjavo gum spomladi torej ni dobro hiteti, pač pa se ravnate po vremenskih razmerah. Če potrebujete nove letne gume, pa si oglejte našo ponudbo za gume.. V naši spletni trgovini boste našli najugodnejše letne gume priznanih blagovnih znamk. Poceni nakup, a nikoli na račun kvalitete. Prav tako gume prihajajo vedno iz sveže zaloge.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.