petek, 15. marec 2013

Gume novejše proizvodnje so opremljene z nalepkami

Če letos kupujete gume, bodo te že imele standardizrane nalepke. Nalepke označujejo lastnosti gume na način, da lahko posamezne gume, ki jih imate v izboru za nakup, med seboj primerjate. Enaka cena še ne pomeni enake kakovosti. Kakovost gume najbolj preprosto preverite preko oznak. Z dobrimi gumami prihranite pri gorivu. Prihranek goriva pri nekaj tisoč prevoženih kilometrov je lahko tudi več litrov!

Gume se razlikujejo med seboj tudi po dolžini zavorne poti. Razlika zavorne poti med najboljšo in najslabšo gumo je lahko kar 18 metrov. Navedene lastnosti boste prepoznali po oznakah na nalepki. Po razredih od A do G so gume razvrščene po porabi goriva in oprijema na mokri cesti. Gume so razvrščene po razredih od A do G na podoben način, kot to že obstaja pri aparatih bele tehnike. Meritve na nalepki pa kažejo tudi glasnost gume.Le-to označujejo trije zvočni valovi.

Če boste spomladi kupili letne gume, boste že lahko sami razbrali, koliko je guma varčna, hrupna in tudi varna. Bistvena za varnost je čim krajša zavorna pot. Tako se zmanjšuje možnost za prometno nesrečo v okoliščinah, ko je potrebno hitro zavreti.

Preglejte ponudbo na gume-profi. Dobili boste letne gume vedno le iz sveže zaloge. In pa tudi poceni, ampak nikoli na račun kakovosti. Čeprav lahko poleti vozite tudi zimske gume, le letne gume zagotavljajo optimalno varno vožnjo v poletnih vremenskih razmerah.

www.gume-profi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.