petek, 20. december 2013

Kako vzdrževati zimske gume?

Vaš jekleni konjiček ima že vsaj dober mesec obute zimske gume, ki mu zagotavljajo večjo stabilnost, vam pa varnost v hladnejših mesecih leta. Zimske gume imajo v primerjavi z letnimi bolj mehko tekalno plast. Struktura zimskih pnevmatik zagotavlja boljši oprijem na mokrem cestišču ter manjši kotalni upor, kar za vas pomeni manjšo porabo goriva.

Da bodo zimske gume, ki ste jih pred kratkim namontirali, prav prišle tudi naslednje leto, smo za vas pripravili nekaj nasvetov o vzdrževanju. Največji sovražniki ne samo zimskih, temveč tudi letnih gum so neustrezen tlak, preobremenitev vozila, neustrezna optika podvozja vozila, sunkovito pospeševanje, nenadno zaviranje, prevelika hitrost v ovinkih in seveda prehitra vožnja.

Če boste pozorni na naštete dejavnike, bodo gume uporabne še vsaj sezono ali dve. V nasprotnem primeru pa bo njihova kavliteta hitro padla in žal ne bodo več ustrezale predpisanim standardom. Za gume pravimo, da imajo zelo dober spomin, saj se vse poškodbe, pa naj bodo še tako majhne, seštevajo in skupaj predstavljajo precejšnjo škodo za vaše pnevmatike.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.