petek, 27. december 2013

Gume so bistvene za varno vožnjo v zimskih razmerah

Trenutno smo sicer deležni precej mile zime, zato se nekateri izmed vas morda sprašujete ali ne bi bilo smotrneje nabaviti celoletnih pnevmatik, namesto zimskih. Celoletne gume so lahko zelo ugodna rešitev za območja, kjer se temperature pozimi gibljejo precej nad lediščem. Žal je vreme v teh časih tako nepredvidljivo, da za naše kraje težko napovemo kakšna bo zima in kolikšne bodo padavine. Vsekakor vam ne svetujemo, da zimske gume povsem odmislite, razen morda, če se v glavnem prevažate po večjih mestih.

Za boljši oprijem ter vodljivost po snegu, snežni brozgi in ledu pa so zimske gume nujne, saj bistveno povečajo varnost vožnje. Zimske gume zagotavljajo večji nadzor nad vozilom in večjo stabilnost. Izogibajte se kombinaciji gum različnih tipov, dezenov in dimenzij.

Gume pa niso edina stvar na katero je potrebno biti pozoren med vožnjo v zimskih razmerah. Važno je tudi, da z avtomobila očistite sneg in led. Nikoli ne vozite s snegom na strehi ali z zasneženimi žarometi in okni. Poleg tega poskrbite za večjo varnostno razdaljo, saj je zaviranje v zimskih razmerah daljše, ne glede na to kakšne gume ima vaš avtomobil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.