četrtek, 10. oktober 2013

Čiščenje madežev čokolade, voščenk in sadja

Doma se madežem praktično ne morete izogniti, še posebej, če imate majhne otroke. Čiščenje za njimi je nikoli dokončano delo, saj za sabo vedno puščajo madeže čokolade, voščenk, sadja in sadnih sokov. A brez skrbi, za vsak madež namreč obstaja rešitev. Spodaj vam podajamo nekaj predlogov, kako se lotiti čiščenja teh pack.

Čiščenja madežev čokolade se lahko lotite na dva načina: z nevtralnim detergentom in vodo ali pa z amoniakom za rabo v gospodinjstvu in vodo. V prvem primeru za čiščenje zadostuje le žlička detergenta v skodelici vode, v drugem primeru pa žlička amoniaka v polovici skodelice vode. Raztopino vtrete v madež, ki bo kmalu izginil.

Tudi čiščenja madežev voščenk se lahko lotite na dva načina. Uporabite raztopino za kemično čiščenje, ki jo čisto malo nanesete na gobico. Ali zmešate žličko nevtralnega detergenta v skodelici vode.

Čiščenje madežev od sadja in sadnih sokov je preprosto. Zmešate žličko nevtralnega detergenta v skodelici vode in raztopino z gobico vtrete v madež. Sperete z belim vinskim kisom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.